Vetoomus Auttin kappelin puolesta 13.1.2015

Tontin Auttin kappelia varten lahjoittivat 19.12.1951 auttilaiset Tilda ja Pekka Lohela. Muitakin paikkavaihtoehtoja oli, mutta lopulta päädyttiin lahjoitettuun tonttiin. Kappeli valmistui syksyllä 1966, jolloin se myös vihittiin käyttöönsä.

Auttin sukuseura ry on huolestuneena pannut merkille suunnitelmat ja keskustelut Auttin kappelin tulevaisuudesta, joista vaihtoehtoina ovat esimerkiksi purkaminen ja myyminen kokonaan muuhun tarkoitukseen. Kappelista luopumisen syiksi on esitetty nykyiset suuret käyttökustannukset ja kalliiksi tuleva remontti.

Auttin suvulle ja sukuseuralle kappeli on osa historiaa ja identiteettiä. Monet sen nyt jo edesmenneistä jäsenistä olivat mukana kappelin paikasta päätettäessä, monet myös rakentamassa. Kappelin tilaisuuksiin on kokoonnuttu sekä isommalla että pienemmällä joukolla. Monien viimeinen matka on kulkenut ja kulkee kappelin alttarin kautta. Myös muualla asuvat suvun jäsenet ovat käynneillään voineet todeta kylän ja suvun näkyvän kiinnekohdan, jonne on hyvä tulla.

Auttin sukuseura ry vetoaa nyt Rovaniemen seurakuntaan kappelin säilyttämisen puolesta. Sen mielestä on etsittävä kaikki mahdolliset ratkaisut, jotta kappeli voi edelleen olla kokoontumispaikkana sekä suvun jäsenille että muille jokivarressa asuville ja liikkuville.

Lapin sota tuhosi 70 vuotta sitten Rovaniemen ainoan kirkon. – Auttin sukuseura ry toivoo, että Rovaniemen seurakunta ei nyt itse lähde tuhoamisen tielle.

Auttin sukuseura ry pyytää, että tämä vetoomus otetaan esille Auttin kappelin tulevaisuutta koskevissa keskusteluissa.

» Lue koko vetoomus 13.1.2015